תרגום וחתימת נוטריון – תעודת יושר
לקבלת הצעת מחיר ללא התחיבות
העלו את המסמכים לאתר
או חיגו לנוטריון
051-55-33-400
ייעוץ חינם
?צריכים עזרה
צרו איתנו קשר במספר
051-55-33-400
או מלאו את הטופס למטה
ונחזור אליכם עוד היום
ניתן ליצור איתנו קשר גם באיימל:
תרגום וחתימת נוטריון – תעודת יושר
תעודת יושר בארץ, היא תעודה המעידה על היעדר רישום פלילי, במידה ורישום פלילי כזה אינו קיים. כל אדם יכול לעיין ברישום הפלילי לגביו במשרדי המשטרה ולהפיק העתק של רישום זה לעצמו. ישנם גופים ציבוריים אשר זכאים לקבל ישירות מהמשטרה מידע לגבי רישום פלילי של אדם, למשל, מס הכנסה או השב”כ. מלב גורמים אלו, אדם רשאי, בהסכמתו, להנגיש את המידע לגופים נוספים, למשל במטרה לקבל אישור עבודה כרופא או עורך דין, לקבל אישור נשיאת נשק או להשתתף במכרז ציבורי. לגופים פרטיים אסור, כלל, לבקש מידע זה, אולם כיוון שלרב מדובר בדרישה לקבלה לעבודה, אי הצגת תעודת יושר תוביל על פי רב לאי קבלת הבקשה.
ישנם מקרים, בהם יש לתרגם את תעודת היושר לשפות זרות. לעתים המידע נדרש עבור קבלת אשרה ממדינה זרה או לצורך אימוץ בינלאומי. לעתים הגורם המבקש אינו שגרירות מדינה זרה אלא גורם אחר באותה המדינה. במקרים אלו יהיה צורך לתרגם לשפה הזרה בתרגום נוטריוני של תעודת יושר ולהחתימה בחותמת אפוסטיל, במידה והמדינה אליה התעודה מיועדת חתומה על האמנת האג 1961.
אילו סוגי תעודות רישום פלילי קיימות?
הרישום הפלילי שמור במאגרי המידע של משטרת ישראל והוא כולל רישומים לגבי הרשעות ועונשים שנקבעו על ידי בתי משפט ובתי דין בשל עבירות שעונש המקסימום לגביהן עולה על שלושה חודשי מאסר ומידע לגבי צווים שונים שניתנו על ידי בתי המשפט דוגמת צווי מבחן וצווים לביצוע שירות לתועלת הציבור.
מעבר לרישום הפלילי בדבר הרשעות קיים גם רישום משטרתי אשר כולל מידע אודות חקירות ומשפטים שעדיין מתנהלים ותיקי חקירה שנסגרו מסיבות שונות ללא העמדה לדין.
כאשר אין רישום פלילי, התעודה המתקבלת נקראת תעודת יושר. כאשר התעודה נדרשת לשגרירות זרה היא נקראת תעודת מרשם פלילי. הרישום הפלילי מתייחס לכל ההרשאות, בניקוי אלו שהתיישנו, מגיל 12 – גיל האחריות הפלילית.
איך משיגים תעודת יושר או תעודת מרשם פלילי?
ישנן שתי דרכים להשיג תעודה המעידה על רישום פלילי קודם. הדרך הראשונה אינה כוללת חקירות ומשפטים שעדיין מתנהלים או שלא הוגש בהם כתב אישום. במקרה זה, על האדם להגיע למשרדי המשטרה עם שני אמצעי זיהוי (לדוגמה: דרכון ותעודת זהות) ושתי תמונות פספורט. לאחר הזיהוי, האדם יוכל לעיין בתיק ולקבל לידיו את תעודת היושר בשפה העברית.
הדרך השנייה מיועדת לאותם מקרים בהם המידע נדרש על ידי שגרירות זרה בארץ, שגרירות ישראל בחו”ל או על ידי הרשות לאימוץ בין ארצי. כאן, לאחר אימות זהות המבקש התעודה תשלח ישירות בלבד לגורם המבקש, בעברית ובאנגלית, באמצעות משרד החוץ בדואר קונסולרי. המבקש לא יקבל תעודה זו לידיו. תעודה זו מכילה גם חקירות ומשפטים נוכחיים. במדינות בהן אין נציגות ישראלית, ניתן להעביר האישור באמצעות מדינה “אמונה” על פי משרד החוץ. במקרה זה יש לשלם עבור חותמת אפוסטיל לפני הגשת הבקשה מהמשטרה ולצרף את הקבלה על התשלום לבקשה ולצילום הדרכון. במידה ויש להגיש את הבקשה למספר שגרירויות – יש להגיש מספר בקשות. דרך זו מיועדת רק עבור מידע לשגרירויות והרשות לאימוץ בין ארצי בלבד. לבקשה זו לא צריך לצרף תמונה.
ניתן להגיש בקשה לקבלת תעודת יושר בשגרירות ישראל במדינה זרה, עבור האדם עצמו במשטרה או על ידי מיופה כח ספציפי לעניין הוצאת תעודת יושר. כל אדם שגר בישראל יכול להוציא תעודה כזו, גם מי שאינו אזרח המדינה, למשל עובדים זרים.
מה עושים לאחר קבלת תעודת יושר ?
במידה ותעודת היושר מיועד לגורם במדינה זרה, יש לגשת לנוטריון ולתרגם את התעודה בתרגום נוטריוני שאותו יש להחתים לאחר מכן גם בחותמת אפוסטיל. תרגום נוטריוני נותן תוקף משפטי לתרגום ומוודא את דיוק התרגום, חותמת אפוסטיל נותנת תוקף בינלאומי לתעודת היושר והתרגום.
ניתן להגיש את המסמך והתרגום הנוטריוני עם חותמת האפוסטיל לכל גורם הדורש תעודה כזו. דוגמה שכיחה למקרה בו יש להשיג תעודת יושר הוא במטרה לקבל דרכון פורטוגזי השקול למעשה לדרכון אירופאי.
ניתן לנסות לנקות תעודת יושר הכוללת רישום פלילי ישן על ידי הגשת בקשה מנשיא המדינה, באמצעות מחלקת חנינות של משרד המשפטים בבקשה לקצר את תקופת ההתיישנות, מומלץ לעשות זאת באמצעות עורך דין פלילי.